miércoles, 9 de septiembre de 2015

5 recursos molt útils per a l'inici del curs

El curs està a punt de començar. Hem tornat de les vacances amb les piles carregades, així que ens hem posat a buscar uns quants recursos que poden resultar-vos d'allò més útils en les diferents etapes i àrees de primària a l'aula.


  1. Avaluacions inicials. Són una eina excel·lent per avaluar els coneixements i les habilitats dels alumnes, sobretot pel que fa a les àrees de llengua i matemàtiques. Aquí trobaràs fins a deu documents d'avaluació inicial per descarregar lliurement. A la pàgina de l'Institut d'Avaluació i Qualitat del Sistema Educatiu de les Illes Balears hi ha avaluacions per les etapes d'infantil fins a secundària i aquí un munt de proves específiques de matemàtiques. Per acabar, et volem recomanar la pàgina dedicada a les avaluacions per a l'alumnat nouvingut que s'ofereix des de l'Xtec. Si vols, també pots fer una ullada a aquests  models d'avaluació de les competències bàsiques, d'on segurament pots extreure'n força idees.
  2. Calendaris i registres d'avaluació. Cal organitzar-se i aquestes eines poden resultar-te molt útils. Es tracta de diferents calendaris per aquest curs escolar, a més de diferents pàgines per prendre notes i dur un registre d'avaluacions. Només caldrà que les descarreguis i les comencis a editar.
  3. Decora i organitza't a l'aula. Aquí teniu tot un seguit de descarregables per imprimir que us aniran molt bé per personalitzar d'acord amb les vostres necessitats o en diferents idiomes.
    Imatge del bloc "Lluvia de ideas"
  4. Coneguem-nos millor. Quan arribi el dia de les presentacions, podeu fer-ho oralment, però també per escrit. Aquí teniu una interessant plantilla que es troba en anglès, però que podeu traduir fàcilment al català. Els alumnes la poden completar, fins i tot posar una foto, que faci més atractiu el resultat. Aquesta és, a més, una bona excusa per començar a trebalalr amb les emocions...
  5. Confecciona un bon centre d'operacions. Totes les classes compten amb un centre d'operacions que ens permet estar més organitzats. Espais on poden incloure l'horari, oferir indicacions sobre la normativa de l'escola, material,... Per què no afegir-hi un toc personal i inspirador? Aquí tens 10 idees molt interessants que no podràs passar per alt.
    "DIY Centro de mando de las cinco de la colmena"
I tu, quins recursos fas servir per a la tornada a l'escola?
Pots compartir-los amb nosaltres a la secció de comentaris!

No hay comentarios:

Publicar un comentario